top of page

Můj mandant nepopírá, že tu slečnu znásilnil, ale měl na sobě u toho roušku



Předem se omlouvám za ten hovadský nadpis, ale to je důsledek toho, když si čtete sociální sítě a články v novinách. Už nevím, jestli je to v knížce p. Švandrlíka, nebo p. Škvoreckého, že sice souložil ve službě, ale hájil se (nebo hájili ho) tím, že u toho neodložil kulomet. Ano, rouška se stává znamením doby. Rouška řeší vše, jsme rouškaři a „the others“.


Čekám na článek v tisku:

„Před nejmenovaným obchodním domem dav zdivočelých rouškařů zodpovědných občanů, ubil basebalovými pálkami při dohledu nad pravidly a nařízeními přijatými naší stranou a vládou neutralizoval nezodpovědného podnikatele.“

Obsahem článku bude, jak si ten nebožák, který nastupoval do auta vyšší střední třídy, před nastoupením sundal roušku a ohrozil všechny ve městě. Samozvaná občanská domobrana skupina zodpovědných občanů v rouškách ho uviděla a zcela zodpovědně zjednala pořádek.


Již málokdo bude vědět (a to jsme v Saturninovi a kanceláři pro uvádění románových zápletek na pravou míru), že velitel samozvané domobrany rouškařů zástupce zodpovědných občanů byl náhodou podnikatelův bývalý zaměstnanec, kterého vyhodili za krádeže a alkohol na pracovišti, a který mu celou dobu záviděl auto a ženu. Také se nedozvíme, že za rohem zmíněného obchodního domu, ve skrytu nákladní rampy, "zodpovědní občané" bez roušek popíjejí pivo a pokuřují.


Pomíjím, co je nařízeno a jaký mi to dává smysl, začínám se bát davu.


Jsem duší dítě a věkem skoro v polovině svého století. Mám rád Simpsonovi a South Park, což mi poskytuje možnost vidět okolo sebe často i černé komické situace. Nejsem staromilec, co ví, že bylo dříve líp, ani nepretenduji na to všemu rozumět, spíš naopak.

Děsí mě, že se tlupa lidí vyhrne o víkendu do Stromovky, ale zároveň je chápu, protože by jim doma, odpusťte prosím, jeblo. Ale zavřít se na chatu, teoreticky, nemohou, protože by porušovali jiné nařízení. Nejen zvířátka a děti potřebují výběh. To je Hlava XXII jak vyšitá.



Dneska mi tenhle Absurdistán dokrmil článek o nudistech, kteří neměli roušky a někdo je napráskal. Nebudu nadávat strážníkům, je jejich povinnost na oznámení reagovat, spíš mě děsí, že to někoho napadlo oznámit. To je jak ve filmu Četník a mimozemšťané, tam strážmistr Cruchot (Louis de Funés) také lovil nudisty.


Ne, neposmívám se nastalé situaci, jen by to chtělo si s rouškou při cestě mimo vlastní byt, právě kromě roušky, brát sebou mozek, trochu ohleduplnosti a taktu.






P.S. vůbec bych nechtěl být na místech těch, co tuto situaci musí řešit a organizovat všechna opatření, ať už se jedná o vládu, nemocnice, domy s pečovatelskou službou, záchranáře, policisty atd.


Disclaimer: Ano, dopouštím se zkratky. Takto vidím svět já. Vy ho vidíte svýma očima možná podobně, a možná úplně jinak. A tak to má být 😊


Václav Hrbek, 30.3.2020

bottom of page