top of page

Držme kontinuitu

Aktualizováno: 20. 6. 2021

Ingrid Rašková o důležitosti ohlédnutí


„Na to teď nemáme myšlenky a čas…!“ „Zabýváme se testováním, desinfekcí ….!“ „Teď jsme pohlceni covidem…!“ To jsou věty, které poslední dobou slýchám od mých klientů, když jim připomenu potřebu zamyslet se nad strategií rozvoje lidí v tomto roce a její realizací.


Při komunikaci s HR manažery se i v této době dozvídám, že kvalitních lidí je stále pomálu, proto rozvoj a stabilizace stávajících lidí je pro ně prioritou. Ovšem krok od této úvahy k realizaci nám nyní zastiňuje příval covidových opatření, která padla především na HR oddělení. Není tedy jednoduché se zastavit a zamyslet se nad cíli v rozvoji lidí pro rok 2021. Někteří HR manažeři se snaží hledat cesty a udržet směr. Jak mi nedávno řekla jedna HR manažerka: „Zjistila jsem, že se nemohu nechat pohltit covidem, našla jsem si strategii, kterou jsme si nastavili před dvěma lety a bylo pro mne občerstvující se zamyslet, jestli ji držíme. Zjištění, že i přes všechny viry jdeme stále nastaveným směrem pro mne je jiskra naděje…“


Dlouho jsme se pak bavili o tom, jak je dobré se občas ohlédnout a sáhnout si pro dobrý pocit kvalitně odvedené a nastavené práce do minulosti, ze které můžeme čerpat i v době virové. Tohle ohlížení se je podle mě dobrý trend pro nejbližší měsíce. Držme kontinuitu a pokračujme v osvědčeném.


Ingrid Rašková,

lektorka, koučka

Alternation, s.r.o.

bottom of page