top of page

Co nám dal rok 2020

V čem jsme zůstali stejní a stejní zůstaneme i nadále.


Uplynulý rok byl pro Alternation hodně těžký.


Při jeho hodnocení nechci zůstávat u obvyklých slov, že to byla výzva, příležitost ke změně, možnost věnovat se konečně sami sobě a svým rodinám, atd.


Bylo to totiž opravdu drsné. Když se vám rozsype trh prezenčních školení doslova pod rukama, začnete přemýšlet, jak a zda vůbec dál.


I my jsme si prošli depresí, z dnešního pohledu naivními očekáváními, hodiny trvajícími debatami, snížením počtu členů našeho týmu, deficitem osobních kontaktů s klienty, prvními pokusy s online platformami. Však to znáte :-)


Nakonec jsme z roku 2020 vyšli zocelení a pozitivní. Ověřili jsme si totiž, že stále, bez ohledu na vnější podmínky, umíme našim klientům a jejich klíčovým pracovníkům formou individuálně na míru připravených aktivit dodávat vždy minimálně tyto tři věci:

- vnitřní motivaci (ne tu vnější, která po pár dnech vyšumí)

- schopnost vzájemně si porozumět (ne jenom dobře se prezentovat)

- dovednost těžit sami ze sebe a vytrvat u těch dobrých věcí v nás (ne nadchnout se co týden pro něco nového)


Tohle u nás platí univerzálně. Jak při prezenční formě, tak při té nyní požadované - distanční.


Metodou vytrvalého zkoušení a omylů jsme totiž nakonec našli jakýsi hybridní formát rozvoje soft skills. Formát, který se nebojí využívat online nástroje, a přitom je příjemně interaktivní. Formát, který plně respektuje důležitost sociální složky rozvoje.


Jsme rádi, že první klienti, kteří nás v závěru roku v online prostředí vyzkoušeli, byli nadmíru spokojeni. Děkujeme jim za spolupráci.


Jak to děláme? Brzy vás s tím seznámíme podrobněji. Sledujte dál Alternation na webu, LinkedIn, FB.


Pevné zdraví a veselou mysl do roku 2021 všem!


Roman Fiala, jednatel společnosti

bottom of page