top of page

Nejsme efektivní a těší nás to



V Alternation nejsme efektivní.


Mohli bychom být. Ale nechceme. A ještě ke všemu jsme s tímto stavem spokojeni.


Ptáte se proč?


Zkuste se nejprve zeptat, jak se ta naše neefektivita projevuje.


Zde je odpověď:

Nejdříve pár příkladů.

Představte si, že my třeba na trénink, který by bez problémů zvládl jeden lektor, posíláme lektory dva. Dynamika akce se tak násobí víc než dvěma.

V momentě, kdy jinde lektor po skončení odvedené práce na tréninku odjíždí domů vyřizovat další firemní agendu, lektor Alternation zůstává na místě, poskytne zpětnou vazbu, hovoří s účastníky, s jejich manažery a se zadavatelem z HR oddělení.

Je-li náš lektor požádán, zda by mohl přijet ke klientovi nad rámec zakázky konzultovat cosi, co jen velmi vzdáleně souvisí s probíhajícím projektem, nechá svoji rozdělanou práci ležet a jede.

Třeba ještě čtrnáct dní po semináři každý náš lektor tráví spoustu času se svými, nyní už bývalými, frekventanty na telefonu, mailu, nebo dokonce (považte!) v jakési speciální aplikaci s podezřelým názvem Roza.

Teď vysvětlení.

Jsme neefektivní proto, abychom zvýšili efektivitu našim klientům. Čím víc jsme my neefektivní, tím jsou naši klienti efektivnější. Jsou to spojené nádoby.

Děláme pro klienty vše, co ostatní nechávají na nich. Jejich čas a výkon je nám nade vše. S námi mají prostor věnovat se naplno svému core businessu. Vědí, že rozvoj, podpora, motivace, implementace, a samozřejmě informovanost a úzká spolupráce s managementem jde po dobu rozvojového projektu komplet za námi!

Mohou se na nás spolehnout.


My se prostě klientům věnujeme nad rámec očekávaných povinností a dohod. Věřte, strašně nás to zdržuje. Spoustu „svých“ věcí pak doděláváme po večerech. To si nedovede představit, kolik času nám to „sežere“! A těch najetých kilometrů!


Když nás to prostě baví :-)


A naše klienty taky :-)


Tak teď už máte odpověď i na otázku, proč jsme neefektivní.


Roman Fiala

lektor a jednatel Alternation, s.r.o.

bottom of page