top of page

Nejsou lidi…, nejsou lidi…

Aktualizováno: 27. 1. 2020


Zeptali jsme se naší lektorky Ingrid Raškové, co jí v poslední době nemile překvapilo, a ona nám převyprávěla tento příběh.



Často se dnes setkávám s názorem, že je těžké najít vhodného kandidáta…, je složité jej adaptovat… a jak zajistit, aby nám ve firmě zůstal? Proč lidé mění svoje zaměstnání?


Moje mladá ambiciózní známá pracující v oblasti daní dostala nabídku od konkurence na kariérní posun. Ihned šla za svým současným šéfem a chtěla s ním řešit, jak vidí její kariérní postup a vůbec jejich další spolupráci. Bohužel se jí dostalo pouze manipulativního „vyčinění“, že je amorální se o takovou nabídku zajímat a účast na výběrovém pohovoru měla „jako dospělý člověk ihned odmítnout“. Ohledně jejich konkrétních otázek na další spolupráci a kariérní posun to byla ze strany současného šéfa samá „snad“ a „možná“. Jestliže byla před tímto rozhovorem „na vážkách“ ohledně změny firmy, tak po rozhovoru si byla jistá: „Změním firmu a po roce a půl přijmu jinou výzvu!“


Tento krátký příběh a průzkumy dokazují, co je pro udržení spokojeného pracovníka důležité – otevřená a jasná komunikace managementu s pracovníky.


Ingrid o tom ví hodně, protože se již přes 20 let pohybuje v korporacích jako kouč, lektor a mentor. Nejen o komunikaci Ingrid hovoří na svých školeních, která pro Alternation vede.


Mezi její oblíbené kurzy patří například:

  • Nábor a výběr spolupracovníků /zaměstnanců

  • Manažerské nástroje jako motivační prvek

  • Vyjednávání

  • Komunikace a manipulace v každodenní praxi

Pokud vás zajímají Inky profesní zkušenosti detailněji, podívejte se na její profil.

bottom of page